Odloženo usvajanje odluke o oslobađanju od taksi

Prištinska vlada je za naredni sastanak odložila usvajanje odluke o oslobađanju od stopostotnih taksi na robu iz Srbije i BiH, koja je na kosovsku teritoriju ušla neposredno pre i na dan stupanja na snagu te mere, prenela je "Koha onlajn".

Odluku o uvođenju sto odsto većih taksi za proizvode iz Srbije i BiH, prištinska vlada je donela 21. novembra prošle godine.

Protiv odluke o oslobađanju je bio ministar pravde Abelard Tahiri, koji je rekao da je ta odluka politička i da kao takva treba da ostane, a donošnje je odloženo zbog odsustva ministra za trgovinu i industriju Endrita Šalje i nedostatka podatka o kojoj vrednosti robe je reč.

Zamenik premijera Fatmir Ljimaj, naime, zatražio je podatak o tome kolika je vrednost te neregistrovane robe, ali je ministar finansija Bedri Hamza rekao da trenutno nema tu informaciju.

Dok ti podaci ne budu dostavljeni, Haradinaj je odlučio da odloži izjašnjavanje o ovom predlogu za narednu sednicu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара