Vulin odgovorio Mariji Pejčinović Burić

Ako tražite suočenje sa prošlošću krenite od sebe, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu hrvatske šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić.

"Gospođa Pejčinović Burić bi da odredi ko može da sedi u Vladi Srbije. Za politiku Hrvatske uvek su postojali podobni i nepodobni Srbi. Radujem se što me gospođa svrstava u nepodobne, to znači među slobodne Srbe", rekao je Vulin odgovarajući hrvatskoj šefici diplomatije koja smatra da njegove izjave ne doprinose izgradnji dobrih odnosa Srbije i Hrvatske.

On je naveo da smeta Mariji Pejčinović Burić, ali da nije osporila ni jednu istinu koju je izneo.

"Pa da ih ponovim. Srbi rođeni u Hrvatskoj nisu mogli biti agresori i nisu započeli građanski rat. Hrvatska je proterala preko 200.000 Srba, svojih državljana iz gradova u kojima nije bilo nikakvog oružanog sukoba. Hrvatska je u zločinačkoj akciji Oluja, za koju niko nije odgovarao, ubila preko 2.000 Srba i proterala preko 220.000 Srba, državljana Hrvatske. Jasenovac nije bio radni logor več zversko mučilište Srba, Jevreja i Roma, mesto gde su Ustaše ubile 20.000 dece. Hrvatska je jedina zemlja u Evropi u kojoj je fašistički pozdrav 'za dom spremni' dozvoljen", istakao je Vulin u saopštenju.

Burić je sinoć izjavila da sve dok se Srbija ne suoči sa svojom ulogom u ratovima devedesetih, ne mogu se očekivati znatniji pomaci u međusobnim odnosima Srbije i Hrvatske, a povodom izjava ministara spoljnih poslova i odbrane Srbije Ivice Dačića i Aleksandra Vulina.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 12. jan 2019, 01:32) - anonymous [neregistrovani]

Gospodja Buric treba

pogledati u dosije Tudjman, tamo ce naci odgovore, koje ona doduse zna, ali se pravi nevina.

(petak, 11. jan 2019, 15:51) - anonymous Lala [neregistrovani]

Sve na svom mestu

Dodati bi se još moglo dosta toga ali oduzeti baš ništa .

(petak, 11. jan 2019, 10:22) - anonymous [neregistrovani]

Sta reci?

Bravo ministre Vulin,treba biti iskren i posten.sve je ovo tacno tako od reci do reci.da Hrvatska je pobila i proterala svoje gradjane.tu nema nikakve agresije.sa tom reci AGRESIJA hrvati zele oprat svoju proslost i prikazat srbe iz slavonije, like,banije,korduna i predela jadranskog mora i dinare kao agresore.to je najvece etnicko ciscenje u istoriji ovih krajeva i sto je sramota celog sveta.hrvatska zeli da opravda svoju svest upornim ponavljanjem lazi,pisanjem kvazi istorije.istina je samo jedna.

(petak, 11. jan 2019, 09:51) - anonymous [neregistrovani]

Da se podsetimo Buricko

ko i kako poce rat u BiH,da se setimo Sarajeva i svatova srpski,DA SE SETIMO I SIJEKOVCA kod BRODA ko je tu koga napao i pobio,ko su bili ti koji su napali SIJEKOVAC i kad se to desilo,pa onda da se g.dja Buric izjasni o odgovornosti i ucinjenog 90 godina,a ako je malo mogu ja pisati jos ko je i kada bio i gde prvi naoruzan i ratno huskacki spreman.Toliko za ovaj puta.

(petak, 11. jan 2019, 09:12) - Rade [neregistrovani]

Vulinova izjava

Ovo treba da se ponavlja uvek i svugde.