Prištinski tim se za dijalog priprema u Tirani

Tim za dijalog Prištine sa Beogradom održao je sastanak u Tirani, a portparolka SDP Natira Kuki kaže da je to bio radni sastanak o čemu će se više detalja znati narednih dana, piše prištinska "Koha".

Koha navodi da je to prvi sastanak tima održan van Prištine, a predvodili su ga koordinatori Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, koji je ujedino i jedni predstavnik opozicije u tom timu.

Portal navodi da nije uspeo da stupi u kontakt sa predstavnicima tima, te da im je Natira Kuki rekla da ne zna zašto je za sastanak izabrana Albanija.

"Više o tom sastanku tim će saopštiti naredne sedmice", rekla je Kuki.

Podseća se da je prištinska vlada odobrila 300.000 evra budžetskih para za potrebe ovog tima.

Dve najuticajnije opozicione partije, Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, bojkotuju rad ovog tima, jer smatraju da on nema legitimitet za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Inače, dijalog sa Beogradom je prekinut kada je Priština uvela stopostotno povećane takse na robu iz Srbije i BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je više puta upozorio da do nastavka dijaloga neće doći dok Priština ne povuče tu odluku o povećnim taksama.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво