Đurić: Za nove pobede Srbije, sačuvati Srbe na KiM

Neka ova godina bude godina novih pobeda Srbije, poručio je danas funkcioner SNS Marko Đurić iz sedišta stranke gde je obeležen Badnji dan.

"Borićemo se svom snagom da Srbiju podignemo sa kolena i u ekonomskom i u političkom i u svakom drugom smislu. Na današnji sveti dan iz sedišta SNS želimo da poručimo da ljubav mir i sloga za praznike vladaju u svakom našem domu", rekao je Đurić.

Đurić je govoreći o rezultatima rekao da je nezaposlenost u Srbiji danas pala sa 26 na 11 odsto.

"To je pravi način da kao politička organizacija uđemo i u novu godinu, sa jednim zavetom da će svaki naš clan koji je imenovan da bude odogovoran za institucije i sudbinu Srbije dati svoj maksimum", rekao je Đurić.

Dodao je da će i u 2019. dati sve od sebe da se sačuva srpski narod i interesi Srba na KiM.

"Kada sam rekao da će biti teška godina, prva misao mi je ona o položaju i sudbini naroda na KiM koji je i danas suočen sa velikim pritiscima i izazovima". Srpski narod i ovu godinu čeka sa neizvesnošću, rekao je Đurić.

S druge strane, srpski narod na KiM i u svugde drugde dočekuje Badnji dan svestan da iza njih danas stoji Srbija koja je neuporedivo snažnija nego ranije, jer je predstavlja čovek i politika koja, kako kaže, stoji iz anjihove bezbednosti.

"Na Badnji dan se okrećemo ljubavlju i solidarnošću, to je dan kada treba da pozovemo na mir i da poželimo sve najbolje svima uključujući i naše političke protivnike", rekao je Đurić.

Svim građanima poželeo je uspešnu i prosperitetnu godinu u kojoj će, naglašava, biti truda i napretka, ali ne i kompromisa sa onima koji žele da vrate Srbiju u prošlost.

Đurić je u sedište SNS uneo badnjak i sa brojnim gostima prisustvovao službi povodom Badnjeg dana.

Vučić zahvalio članovima SNS

Obeležavanju Badnjeg dana u sedištu SNS prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić koji je članovima i funkcionerima stranke zahvalio na borbi koju vode za bolji život građana.

"Ja verujem u dobru godinu, ekonomski svakako dobru, a politički će biti teška, pre svega zbog situacije na KiM. Može da se desi da na nekim izborima izgubimo, a možda to i ne bude slučaj, videćemo", rekao je Vučić.

Kako je rekao, izbori su uvek laki za one koji ih gube, a teški za one koji moraju da pobeđuju i da donose ozbiljne i odgovorne odluke.

"Ja ne volim ta laka rešenja. Naše je da uradimo najbolje što možemo za našu zemlju, da se Srbija razvija ubrzano, da pokušamo da budemo u prvih pet ili šest zemalja Evrope po stopi rasta, da dalje spuštamo nivo javnog duga, da smanjujemo sirmaštvo, da povećavamo plate i penzije da radimo naporno, a ja vas molim da se borite više i snažnije", poručio je predsednik stranke.

Zahvalio je svima na trudu i radu uz poruku da će danas i sutra obići više opštinskih i gradskih odbora SNS širom zemlje kako bi, kaže, razgovarao sa ljudima i čestitao im praznike.

"Spremite se u svakom slučaju za tešku borbu, a za nas je svaka pobednička borba uvek bila teška. Ja ovim drugima prepuštam da im bude lako, njima je sa nama uvek bilo lako i jednostavno, ali na kraju je rezultat bio druagčiji", rekao je Vučić.

Vučić je sa Đurićem prokomentarisao da se u javnosti pominje da je "vidno narušenog zdravlja" i primetio: "Kako bismo ih tek pobeđivali da nisam".

Među gostima su bili ministri u Vladi Srbije, narodni poslanici, gradski funkcioneri, ali i brojne ličnosti iz javnog života.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво