Makron pisao Vučiću: Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je u pismu predsedniku Aleksandru Vučiću da se raduje što će uskoro posetiti Srbiju i da Francuska podržava evropsku perspektivu zemlje. "Podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma", ističe Makron u pismu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona. 

Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,

Želim da Vam se srdačno zahvalim na Vašem pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje ste uputili meni, kao i mojoj porodici i Francuskoj. Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspeha u 2019. godini.

Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju, kako bismo obeležili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva. Kao što ste istakli, koncesija za aerodrom "Nikola Tesla" kompaniji "Vansi" svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja.

Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji.

Pored toga, želim da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana. Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu, navodi se u pismu Makrona.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво