Vulin: Zaustavite zlo "velike Albanije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, komentarišući poruku kosovskog premijera o "brisanju" granice između Kosova i Albanije, kaže da zemlje koje su priznale Kosovo sada mogu da ćute na "stvaranje velike Albanije" ali primećuje da sutra neće moći da optuže nikog osim sebe za zlo koje će taj projetak izazvati.

Aleksandar Vulin u saopštenju dostavljenom medijima podseća da su granice Albanije prema Kosovu i Metohiju poslednji put otvorene 1998. što je, kaže, bila posledica pobune i masovne pljačke oružja koje je, primećuje, ne slučajno završilo u rukama OVK.

"Sada se ukida granična kontrola u trenutku kada se formira paravojska na Kosovu", kaže Vulin na Haradinajevu poruku da nestaju granice između Kosova i Albanije.

"Zemlje koje su priznale Kosovo danas mogu da ćute na stvaranje velike Albanije ali neće moći sutra da optuže nikog osim sebe same za zlo koje će velika Albanija izazvati. Kao što droga iz Albanije ne ubija samo decu na Balkanu već u čitavoj Evropi tako će i velika Albanija izazvati sukobe sa svima koji su na njenom putu a ne samo sa Srbima. Ili je zaustavite ili preuzmite odgovornost za zlo koje će doneti", poručio je ministar Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво