Đurić: Koraci Prištine o ukidanju prelaza sa Albanijom nelegalni

Izjava Ramuša Haradinaja i predstavnika Republike Albanije o ukidanju prelaza pokazuje pravu, velikoalbansku prirodu režima u Prištini, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić navodi da su koraci Prištine o ukidanju prelaza sa Albanijom potpuno nelegalni.

"Ovakve korake preduzimaju potpuno nelegalno, a za mart najavljeno ukidanje prelaza i kontrola predstavljalo bi grubo kršenje međunarodnih obaveza Prištine sa potencijalno nesagledivim posledicama", ukazao je Đurić povodom izjave Haradinaja da "od danas, granica Kosova prema Albaniji ne postoji".

Ističe da je svako politikantsko divljanje, poput ovog, samo stvaranje plodnog tla za nove sukobe i udaljava regiona od rešenja.

"Upozoravam odgovorne u međunarodnoj zajednici da se ubrzana eskalacija tenzija, izazvana šovinističkom euforijom Prištine, mora zaustaviti. Sve ozbiljne posledice koje mogu da proisteknu iz njihovog nečinjenja biće u punoj meri njihova odgovornost", poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ukazuje da, ako Priština i Tirana kriju da je granica Srbije sa Albanijom dugačka 111 kilometara, ili se prave da ne znaju da po Rezoluciji 1244 ne da nije definisano ukidanje prelaza prema Albaniji, već je propisano prisustvo državnih organa Republike Srbije na njima, međunarodna zajednica bi na to morala da ih podseti, saopštila je Kancelarija za KiM.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво