Prištinski tim za dijalog u Briselu 8. januara

Špend Ahmeti, jedan od vođa prištinskog tima za dijalog sa Beogradom, rekao je da će tim 8. januara otputovati u Brisel, gde će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o napretku tog procesa.

Špend Ahmeti je novinarima nakon sastanka tima sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačije i Ramušem Haradinajom, a na poziv Kadri Veseljija, rekao da će sa zvaničnicima Brisela razgovarati o napretku procesa dijaloga sa Beogradom.

"DSK i Samoopredeljenje, dve stranke opozicije, imaju dva rezervisana mesta u državnoj delegaciji, i mi ćemo im uvek slati pozive da učestvujemo na sastancima", rekao je Ahmeti.

Predstavnici dve opozicione stranke bojkotovali su današnji sastanak, a Ahmeti kaže da ne zna da li oni imaju drugačije stavove.

"Dobro je da budemo jedinstveni da bi taj proces bio nastavljen", rekao je Ahmeti, prenela je Koha onlajn.

"I premijer i predsednik su rekli da smo mi državna delegacija", ukazao ja Ahmeti i podsetio da je parlament izglasao Rezoluciju kojom se definiše mandat ove delegacije.

Dodaje da će tim raditi po ustavu i ako bude reči o razmeni teritorija.

Haradinaj je kratko rekao da podržava sve što je rekao Ahmeti, ali je posebno istakao da je protiv razmene teritorija.

Veselji: Idemo u dijalog da bi nas Srbija priznala

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da je odluka o nastavku dijaloga sa Beogradom jasna jer Priština želi da, kako je rekao, "Srbija prepozna Kosovo kao državu i članstvo u UN".

"Odluka je vrlo jasna zašto idemo na nastavak dijaloga, to je proces slobode, suvereniteta, to je proces u kojem Srbija treba da nas prepozna kao državu i dobijanje statusa člana UN", rekao je Veselji, preneo je Zeri.

Veselji je rekao da će rad tima biti transparentan.

"Čvrsto verujem da smo na pravom putu i svi bi trebalo da budemo zajedno za Kosovo u ovom procesu", rekao je Veselji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво