Dačić sa ambasadorima Argentine i Indonezije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je odvojene susrete sa ambasadorima Argentine i Indonezije, a na sastancima je konstatovano da Srbija sa tim zemljama ima dobre, prijateljske odnose, a istaknut je i značaj poštovanja principa teritorijalnog integriteta.

U razgovoru sa novim ambasadorom Argentine Estanislaoa Savelsom je istaknuto da je Argentina jedan od najvažnijih partnera Srbije u regionu Latinske Amerike i šire, sa kojim nas vezuje dugogodišnje prijateljstvo, odlični odnosi i zajedničko zalaganje za poštovanje međunarodnog prava.

Ambasador Savels je podsetio na dugu istoriju odnosa i na bliskost stavova naših zemalja po brojnim pitanjima, uključujući poštovanje principa teritorijalnog integriteta. 

Pored potvrde političke podrške Argentine Srbiji, ukazao je na nameru da svojim aktivnim delovanjem doprinese unapređenju saradnje u nizu oblasti, poput poljoprivrede, energetike, saradnje na planu kulture i drugim. 

Uz zahvalnost na principijelnoj podršci Argentine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, sa naše strane je ukazano na interes da sa Argentinom intenziviramo politički dijalog na svim nivoima, kao i da unapređujemo saradnju u svim oblastima, a pre svega na ekonomskom planu. 

U tom kontekstu, najavljena je puna podrška aktivnostima ambasadora, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oproštajna poseta ambasadora Indonezije

Ministar spoljnih poslova zahvalio je ambasadoru Hariju Kanduu na njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između dve zemlje, izražavajući uverenje da će višedecinijski prijateljski odnosi između naših zemalja nastaviti da se unapređuju, posebno u oblasti ekonomske, parlamentarne, obrazovne, naučno-kulturne i sportske saradnje.

Ministar je izrazio zadovoljstvo visokim stepenom razumevanja Srbije i Indonezije po ključnim pitanjima za dve zemlje.

Posebno je istakao zahvalnost Indoneziji na principijelnom i nedvosmislenom stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, kao i na kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga na visokom nivou, a Dačić je izrazio nadu da će ministarka inostranih poslova Indonezije Retno Marsudi posetiti Srbiju tokom 2019. godine.

Ambasador Kandu je zahvalio ministru Dačiću na njegovom ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa između Srbije i Indonezije i izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralne saradnje u proteklom periodu, potvrdivši interes Indonezije za dalje jačanje tradicionalno prijateljskih odnosa.

Zahvalio je na odličnoj saradnji u multilateralnoj oblasti, a posebno na podršci Srbije kandidaturi Indonezije za nestalnog člana SB UN 2019-2020. godine.

Još jednom je potvrdio čvrst stav Indonezije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova", koji će i ubuduće ostati nepromenjen.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво