Brnabićeva u Briselu s Federikom Mogerini

Premijerka Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će predsedavati sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Republike Srbije i Evropske unije. Brnabićeva je posetu započela sastankom sa potpredsednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku, Federikom Mogerini. Sastanku sa Mogerini prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Tokom posete Briselu, 18. i 19. decembra, Brnabićeva će imati brojne susrete sa evropskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU, regionalnoj saradnji i aktuelnim političkim temama. 

Premijerka Brnabić sastaće se sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom i potpredsednikom Jirkiem Katainenaom. Brnabićeva će takođe razgovarati sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. 

Predsednica Vlade sutra će imati izlaganje u "European Policy Center", nezavisnim i neprofitnim istraživačkim centrom koji se bavi analizom evropskih integracija. Brnabićeva će predstaviti napredak u reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU. 

Tokom posete Briselu, Brnabićeva će razgovarati i sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom i komesarkom za trgovinu Sesilijom Malstrom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво