Poslanik Bundestaga: Nastaviti dijalog, ne pooštravati krizu

Posle sastanka sa potpredsednikom Skupštine Srbije Veroljubom Arsićem, poslanik nemačkog Bundestaga Kristijan Haze rekao je da treba nastaviti dijalog u regionu i da Nemačkoj nije u interesu pooštravanje kriza, naročito ne u ovom delu Evrope.

"Razgovarali smo i o tome koliko je za Nemačku i Evropu uopšte bitno da se nastavi dijalog u ovom regionu, jer nama svakako nije u interesu da dođe do izbijanja novih ili pooštravanja kriza u Evropi, pogotovo ne u ovom regionu, tako da mislim da ćemo svi zajedno raditi upravo na tome pre svega diplomatskim putem", rekao je Haze novinarima u srpskom parlamentu.

On je primetio da poseta Beogradu dolazi pred Božić, a to je, kako kaže, vreme kada se šalju poruke mira.

"Mislim da ta poruka mira i dan danas jeste pođednako aktuelna kao što je bila i pre dve hiljade godina. Mislim da nam je svima nama u zajedničkom interesu, i srpskog naroda i Nemačke, da zajedno održimo mir u regionu i svetu. Mi ćemo svakako nastojati da intenziviramo te diplomatske odnose sa drugim državama rukovodeći se tom idejom", rekao je Haze.

Arsić je rekao da Narodna skupština intenzivno u prethodnih nekoliko meseci sarađuje sa nemačkim parlamentom i da je danas sa njihovim predstavnicima imao zanimljive razgovore.

On je zahvalio Nemačkoj na konstantnoj podršci po pitanju pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

"Otvorili smo neke teme po pitanju bezbednosti i migracija, ali i problema vezanih za našu južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju i tu mogu sa zadovoljstvom da kažem da imamo jedan zajednički stav, a to je da pregovori između Srbije i prištinske administracije treba nastaviti i ja sam na tome zahvalan Nemačkoj", rekao je Arsić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се