"Važno je da se na sednici SB UN čuje stav Srbije"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će biti teško promeniti stav velikih sila o formiranju vojske Kosova, ali smatra da je važno da se na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija čuje da se radi o kršenju rezolucije 1244, jedinog validnog dokumenta kada je reč o Kosovu.

Dačić je novinarima uoči sednice beogradskog odbora Socijalističke partije Srbije rekao da smatra da kršenje Rezolucije 1244 vrši "kroz obnavljanje Oslobodilačke vojska Kosova".

"Važno je što će sednici Saveta bezbednosti prisustvovati predsenik Aleksandar Vučić", istakao Dačić, dodavši da zbog neslaganja velikih sila ne očekuje da će biti doneta bila kakva odluka. 

"Važno je, ipak, da se čuje glas Srbije i osuda takvih aktivnosti Prištine", naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, političari u Prištini ne razumeju da su deset godina nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti i dalje na početku.

"Da nemaju podršku zapadnih zemalja ne bi ni postojali na političkoj mapi, a u njihovom timu i vladi imaju ljude poznate po ratnim zločinima", rekao je Dačić.

Na pitanje kako komentariše ponudu Brisela vlastima u Prištini da u Cefti budu predstavljeni kao Kosovo, a ne kao Unmik, a da zauzvrat povuku taksu na uvoz robe iz Srbije, Dačić je rekao da je to stvar za Prištinu.

"To što su uradili ima da povuku, pa da idemo dalje, a ako to ne urade nema nastavka dijaloga", zaključio je Dačić.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи