Hakovani profili Dalibora Jevtića

Grupa albanskih hakera napala je zvanični sajt i profile potpredsednika Srpske liste Dalibora Jevtića na društvenim mrežama "Fejsbuk" i "Instagram".

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima navodi se da je sinoć na zvaničnoj Fejsbuk stranici Dalibora Jevtića, u kratkom vremenskom periodu na objavama ispisano po nekoliko desetine komentara sadržine – "kosovska vojska" sa fotografijama kosovske i albanske zastave.

Navodi se da je 107 puta pokušano da se "hakuje" Jevtićev Instagram nalog.

Kako se navodi, najjači sajber napad desio se oko ponoći, a administratori i tim za saradnju s medijima uspeli su da spreče da dođe do njegovog obaranja i ispisivanja komentara uvredljive sadržine.

"Više puta sam upozorio albanske lidere da se poslednjim političkim odlukama stvara atmosfera netrpeljivosti prema svemu što je srpsko i ako se sa takvom politikom i odlukama nastavi, bojim se da će se sa sajber napada preći na one mnogo opasnije gde će meta biti ljudi i njihova imovina", naveo je Jevtić.

Napominje da lično nije uplašen, niti ga, kaže, ovakve akcije mogu pokolebati u poslu koji obavlja, već ga više brine ispisivanje grafita u Lipljanju, napad na srpske povratnike i Srbe u Metohiji i Kosovskom Pomoravlju.

"Potrebno je što pre prestati sa stvaranjem atmosfere sukoba i straha i vratiti se dijalogu i razgovorima, prestati sa jednostranim odlukama i kršenjem prava na život Srbima na Kosovu", rekao je Jevtić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво