Simić: Srpski narod razočaran u međunarodnu zajednicu

Poslanik srpske liste Slavko Simić rekao je da srpski narod, posle odluke Prištine da formira vojsku Kosova, potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a,  Slavko Simić je rekao da narod na severu pokrajine već danima zabrinuto prati destruktivnu politiku koju Priština sprovodi i dobro razume poruke i odluke koje donosi, a koje su uperene protiv srpskog življa i države Srbije.

Istakao je da je srpski narod od juče potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava, i rezolucija 1244 SB UN.

"Potpuno smo razočarani jer su dozvolili da se krši takozvani ustav Kosova koji svojim najvišim pravnim aktima jasno definiše postojanje ovlašćenja i mandat postojećih bezbednosnih snaga", ukazao je Simić. 

Sa druge strane, kako kaže, srpski narod na severu Kosova je i ohrabren od državnog rukovodstva.

"Dobili smo jedno veliko ohrabrenje od našeg predsednika Aleksandra Vučića i naše cele Vlade koji su pokazali apsolutnu odgovornost prema srpskom narodu, apsolutnu odgovornost prema poziciji koju Srbija ima na globalnom nivou i jasno smo juče razumeli poruku koju nam je predsednik poslao", naveo je Simić.

On je ponovio poruku predsednika: ukoliko vas napadnu, Srbija će imati mehanizama da vas zaštiti.

"To je snažna poruka koju smo mi ovde dobro razumeli, tako da se na severu Kosova i svuda gde Srbi žive nakon predsednikovog obraćanja oseća atmosfera sigurnosti i bezbednosti", rekao je Simić.

Inače, noć u severnoj Kosovskoj Mitrovici je protekla mirno. Vozila Kfora koja su juče bila sa južne strane mosta na Ibru kasno sinoć su uklonjena. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи