Tači obišao pripadnike snaga bezbednosti

Kosovski predsednik Hašim Tači izvršio je smotru pripadnika snaga bezbednosti i tehnike kojom ova formacija raspolaže, uoči sutrašnjeg finalnog razmatranja i usvajanja predloga zakona kojima se otvara put formiranju kosovskih oružanih snaga.

Tači je u prištinskoj kasarni, pred oko 400 pripadnika Kosovskih snaga bezbednosti rekao da će nova formacija biti u službi mira na Kosovu, regionu i svetu.

Dodao je da su sve političke snage na Kosovu jedinstvene da bezbednosne snage budu transformisane u profesionalnu vojsku .

"Uveravam sve zajednice na Kosovu, a posebno srpsku zajednicu, da će KBS nastaviti da služi svim građanima, bez etničkih razlika", rekao je Tači.

Poručio je "strateškim partnerima, NATO-u i svim državama koje žele održiv mir u ovom delu sveta" da će kosovske snage bezbednosti uvek biti "u službi i zaštiti svih svojih građana i imovine bez ikakvih razlika". 

Transformacija bezbednosnih snaga u vojsku zakazana je za sutra u 10 časova, kada će se na redovnoj sednici skupštine naći tri nacrta zakona.

Radi se o predlozima Zakona o kosovskim bezbednosnim snagama, Zakona o službi u kosovskim bezbednosnim snagama i Zakonu o ministarstvu odbrane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво