Protest Unije žena Kosmeta

Svoj glas protiv poteza Prištine koje ugrožavaju mir i opstanak Srba digle su i žene Kosova i Metohije.

Sa mirnog protesta u severnoj Mitrovici žene poručuju da će uprkos svim teškoćama srpski narod na Kosmetu opstati.

Imamo volju i želju da svoj život, živote i budućnost naših porodica uzmemo u svoje ruke, rečeno je na protestu u Mitrovačkom dvoru.

"Mi žene, majke, sestre, supruge, nećemo dozvoliti da drugi odlučuju o tome šta je dobro za nas. Život nas je na ovim prostorima naučio da prepoznamo opasnost, da ne žalimo za onim što nismo uspele da uradiomo", rekla je direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Verica Ćeranić.

Potpredsednica Srpske liste Vinka Radosavljević predložila je pokretanje inicijative, dogovorene sa Unijom žena sa Kosova i Metohije, da se pismom i peticijom, koju bi potpisao veliki broj žena sa Kosova i Metohije, obrate prvoj dami SAD, Melaniji Tramp, i zatraže pomoć. 

Sala Mitrovačkog dvora bila je premala za sve žene sa Kosova i Metohije koje su danas želele da pokažu da se ne slažu sa politikom Prištine koja ugrožava mir i stabilnost.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се