Protest ispred zgrade Euleksa u Kosovskoj Mitrovici

Sa mirnih protesta tačno u podne ispred zgrade Evropske unije i Euleksa, gde se okupilo više hiljada građana Kosovske Mitrovice i ostalih mesta i opština na Severu Kosova i Metohije, upućena je poruka da mere Prištine ugrožavaju mir, stabilnost i opstanak srpskog naroda.

Ako se mi danas ne izborimo protiv ovakvih odluka Prištine, onda će se za to sutra boriti naša deca, poručio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

"Ne dozvolimo da naša deca nastave ovu borbu, pomozimo i nama i njima i našoj budućnosti, da živimo bolje, lepše uz osnovna ljudska prava, a to nije mnogo, samo tražimo ono što nam pripada", istakao je Rakić.

Pravo na život i detinjstvo sve dece koja žive na prostoru Kosova i Metohije su ugrožena i to treba da znaju EU i UNICEF.

"Gde su oni sada, zašto zatvaraju oči, zašto ne utiču na zvaničnike iz Prištine da reše ovu agoniju?", upitala je direktorka predškolske ustanove "Lane" Zorica Keljanović.

Direktor Studentskog centra Jovo Popović istakao je da su mere Prištine ne samo nezabeležene, već su i neprimerene u Evropi i svetu u 21. veku.

U ime privrednika, Radoš Petrović je okupljenima obećao da će naći načine da obezbede sve potrebne namirnice, a predstavnicima vlasti u Prištini poručio da razgovorom dođu do rešenja.

Sa protesta su upućene i reči podrške Milanu Radoičiću i trojici uhapšenih Srba osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, prenosi RTK2. 

Učesnici mitinga su se, zatim, uputili u protestnu šetnju od zgrade Euleksa do spomenika knezu Lazaru.

Iako su institutcije u Prištini odbile ostavke gradonačlenika četiri srpske opštine na severu Kosova, oni poručuju da svoju odluku neće menjati dok su na snazi takse.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво