Vučić: Država će učiniti sve da zaštiti novinare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je "divljačke uvrede i pretnje" na račun novinarki "Studija B" Ivane Vučićević i Barbare Životić, ali i, kako je ocenio, brutalne napade na Ljiljanu Smajlović i Verana Matića.

"Država Srbija preduzeće sve mere, ne samo da fizički zaštiti novinare već i da sačuva i njihovo pravo na profesionalno dostojanstvo", naveo je Vučić na Tviteru.

Oglasila se i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je saopštila da najoštrije osuđuje "prostačke uvrede" upućene Ivani Vučićević i Barbari Životić.

"Nedopustiv je prostački i mizogeni odnos prema ženama koje se bave svojim poslom i pozivam sve u društvu da jasno osude ovakvo ponašanje. Ne sme da postoji zid ćutanja, jer ćutanje kreira atmosferu da je poželjno i dopušteno vređati žene", saopštila je Maja Gojković.

Dodaje da je i sama bila izložena uvredama.

"Kao žena koja se bavi politikom, želim da poručim svima onima koji žene vređaju, a koji se preporučuju građanima i građankama Srbije da vode našu zemlju u budućnosti, da ostave žene na miru, da nemaju pravo da ih potcenjuju i omalovažavaju. Duboko sam uverena da su takvi manjina u našoj zemlji, jer je Srbija zemlja pristojnih ljudi", navela je predsednica parlamenta.

Javnu podršku urednici televizije Studio B Ivani Vučićević i novinarki Barbari Životić uputila je i članica Predsedništva SNS-a Vladanka Malović kao i potpredsednica GO SNS-a Marija Obradović.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи