Šalja: Mi smo uveli takse, ne Unmik

Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja izjavio je, povodom zahteva Srbije i BiH za održavanje sastanka Cefta na kome bi se razgovaralo o uvođenju taksi na 100 odsto, da je kosovska Vlada uvela te takse, a ne Unmik.

Endrit Šalja je rekao da je ta odluka zasnovana na kosovskom Ustavu, koji garantuje "teritorijalni integritet i suverenitet Kosova", koji su nedodirljivi, nepovredivi i zagarantovani Ustavom, prenosi RTK na engleskom jeziku.

Tvrdi da je zahtev Srbije i BiH nevažeći i neprihvatljiv za kosovsku vladu, koja neće reagovati ni na jedan zahtev dok se Srbija i BiH "ne obrate Kosovu njegovim ustavnim imenom" i na osnovu člana 42 Cefta sporazuma.

Kosovo je u Cefti, inače, zastupljeno preko Unmika.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво