Priština, poziv da se preispita Cefta sporazum

Kosovska poslovna zajednica pozvala je na preispitivanje Cefta sporazuma, kao i na ponovno razmatranje pravne pozicije Prištine unutar tog sporazuma, preneo je prištinski dnevnik "Epoka e Re".

Ta zajednica smatra da Kosovo ne treba da bude predstavljeno kroz Unmikova, nego kroz sopstvena prava, te da zato, čitav sporazum o slobodnoj trgovini ne ide u korist kosovskim proizvođačima.

Pedstavnik kosovske poslovne zajednice Skender Krasnići rekao je da oni smatraju da bi, u suprotnom, Priština trebalo da se povuče iz Cefta sporazuma u potpunosti.

Takođe je, kako se navodi, naglasio da je aktuelni položaj Prištine u tom sporazumu neustavan.

Istovremeno je direktor kosovske trgovinske komore Berat Rukiki kazao da Kosovo treba da se "ponovo pozicionira".

"Sada je prekasno povući se iz Cefte pošto je ona deo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", rekao je i dodao da bi umesto toga, Priština trebalo da insistira na političkoj odluci koja bi trebalo da joj omogući "priznanje od Srbije kao punopravnog člana Cefte".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи