O'Konel: Kosovo ima problem sa korumpiranim političarima

Ambasador Velike Britanije u Prištini Ruairi O'Konel izjavio je da Kosovo ima problem sa korumpiranim političarima i zvaničnicima, koji rade više za sopstvene interese, nego za društvo.

Ruairi O'Konel je to rekao u videu objavljenom na sajtu britanske ambasade i naveo da njegova država sarađuje sa pravosudnim sistemom i civilnim društvom kako bi što bolje nadgledala rad sudova u cilju otklanjanja korupcije. 

"Iz tih razloga mi u ambasadi Velike Britanije radimo na ohrabrivanju građana, kao što je slučaj sa Muratom Mehmetijem, zvaničnikom poreske administracije koji radi na borbi protiv korupcije", rekao je O'Konel, prenosi prištinska Epoka

Istovremeno, američki ambasador u Prištini Filip Kosnet zatražio je od građana Kosova da preduzmu konkretne akcije u borbi protiv korumpiranih političara. 

Kako prenosi prištinska Epoka, Kosnet je u video poruci na Fejsbuku istakao da građani moraju da vide da se zakoni primenjuju podjednako na sve i da se njima kažnjava koruptivno ponašanje, posebno kada ga primenjuju vladini zvaničnici i njihovi najbliži saradnici.

"Pozivam vas da gledate mimo ličnih interesa i zahtevate pravdu i odgovornost", rekao je Kosnet i poručio da je posvećenost građana Kosova borbi protiv korupcije osnova za postizanje željene evrointegracije. 

"Verujem da je posvećenost vlade i građana Kosova borbi protiv korupcije na svim nivoima osnova prosperiteta i zapadnih integracija koje želite. Dobri zakoni i transparentni procesi su važni, ali nije dovoljno da imate sisteme na papiru, ukoliko se ne implementiraju iskreno, u potpunosti i dosledno", poručio je Kosnet.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи