Stefanović: Voleli bismo da češće ugostimo decu sa KiM

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije, koji su u poseti glavnom gradu i s decom stradalih pripadnika MUP-a.

Nebojša Stefanović je mališanima požeo da im ovaj dan ostane u lepom sećanju, poručio im je da treba da znaju su uvek dobrodošli, te naveo da će u druženju s pripadnicima Žandarmerije videti "jednu dobro obučenu jedinicu, koja svakodnevno neumorno radi kako bi svi građani Srbije bili bezbedni".

"Posebno mi je drago što su danas ovde i deca sa Kosova i Metohije, koja su prevalila jedan dugačak put, i koju bi voleli što češće da ugostimo. Deca naših stradalih kolega već znaju da su im naša vrata uvek otvorena i da njihove roditelje ne zaboravljamo", rekao je ministar.

U poseti bazi beogradskog odreda Žandarmerije danas je boravilo 146 mališana sa Kosova i Metohije i 35 dece nastradalih pripadnika MUP-a, uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole, a poseta je organizovana u saradnji i na inicijativu Nezavisnog sindikata policije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 09. dec 2018, 11:53)
FORum LIvii [neregistrovani]

verovati svojim ocima

Mislim da bi dilo veoma korisno da se u posetu Beogradu , pozovu i deca sa Kosova i Metohije ali deca albanske narodnosti.
narocito iz mesovitih sredina , iz enklava , gde cesto u istoj skolskoj zgradi , uce i srpska i albanska deca.Verujem da se ta deca mozda i zajedno igraju , da se i tajno druze.
Organizovanjem njihove zajednicke posete centralnoj Srbiji i Beogradu , vodilo bi pomirenju i sazivotu u buducnosti.
Ako je Srbija opredeljena za mir , onda je ovo jedan od nacina da se to i demonstrira.Da se razbiju strah , propaganda i predrasude.
Jos samo da njihovi roditelji pristanu .Ali preba pokusati !!!