Skup o strateškom značaju inicijative "Pojas i put"

Treća međunarodna konferencija Beogradski strateški dijalog, pod nazivom "Inicijativa pojas i put na Balkanu", biće održana u ponedeljak, 10. decembra u Beogradu, a centralna tema je predstavljanje strateškog značaja te inicijative na ovom prostoru.

Skup, koji će okupiti veliki broj učesnika iz Srbije i inostranstva, otvoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, najavili su organizatori.

Centralna tema ovogodišnje konferencije je predstavljanje strateškog značaja inicijative "Pojas i put" na ovim prostorima, a na skupu će učestvovati i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, kao i austrijski diplomata Volfgang Petrič, uz akademske stručnjake i predstavnike privrednog sektora iz Kine i Srbije.

Konferenciju organizuju Fondacija Beogradski strateški dijalog, u saradnji sa Ambasadom Kine u Beogradu i Vladom Srbije.

Kroz tri tematska panela, učesnici će se bliže upoznati sa globalnim dometima inicijative "Pojas i put", investicionim i infrastrukturnim projektima te inicijative na Balkanu, kao i ulozi Kine u razvoju inovativnih tehnologija, i mogućnostima srpsko-kineske saradnje u okviru četvrte industrijske revolucije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 08. dec 2018, 16:00)
FORum LIvii [neregistrovani]

bura na vidiku

Prisustvo Kine na Balkanu i generalno u Evropi , postaje ekonomski problem Evrope broj 1.
Evropa se privikava na gubitke i prestanak poslovanja sa Rusijom a na pomolu je nova nevolja.
U srediste te globalne ekonomske oluje , nasao se i brodic Srbija .EU je preko Johanesa Hana vec otvorila ovu temu i poslala poruku Srbiji.Nasi politicari i privrednici , moraju biti spremni na svasta .Videli smo kako je prosao Juzni tok.To isto moze ocekivati i kineske projekte i ulaganja kod nas .
Imamo li alternativu ?Da li se kakkulise sa tom mogucnoscu ? Svaki prekid sa Rusijom i Kinom , vodi nas u katastrofu.