Stefanović: U 2019. prioritet suzbijanje trgovine narkoticima

Jedan od glavnih prioriteta u radu policije u narednoj godini biće suzbijanje krivičnih dela koja se odnose na trgovinu narkoticima, najavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nakon obilaska Policijske stanice Lučani.

"Bez obzira na to što i ove godine imao povećanje broja zaplena i veći broj uhapšenih dilera, interes nam je da jačanjem kriminalističke policije na teritoriji svih policijskih uprava u Srbiji dodatno povećamo količinu oduzetih narkotika. To će biti apsolutni prioritet, jer hoćemo da pokažemo da narkoticima nije mesto u blizini naše dece i u našoj zemlji", naglasio je Stefanović dodajući da očekuje još veće zaplene droga.

Ministar je nakon razgovora sa pripadnicima Policijske stanice Lučani, ukazao da je stanje bezbednosti na teritoriji koju pokriva ova stanica dobro i da nema velikog broja izvršenih krivičnih dela.

Rekao je da na teritoriji Policijske stanice Lučani imamo značajan pad počinjenih krivičnih dela, gotovo za trećinu.

Policijski službenici, prema njegovim rečima, dobro obavljaju svoj posao i građani mogu da budu zadovoljni nivoom rada i aktivnostima policije.

Stefanović je istakao da ljudi mogu da računaju na svakodnevni, dvadesetčetvoročasovni rad policije, koja neće dozvoliti da građani na bilo koji način trpe bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti.

Naglasio je da policijski službenici u svom radu imaju punu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Direktor policije Vladimir Rebić i ja prilikom obilaska policijskih stanica vodimo računa o popunjenosti policijskih uprava novim pripadnicima policije, tamo gde je to potrebno, zatim o nabavci informatičke opreme za upravne poslove koja će pomoći da građani na efikasniji način dođu do svojih dokumenata, ali i o nabaci vozila, uniforme i opreme neophodne za svakodnevni rad policije", zaključio je Stefanović.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво