Stefanović: U 2019. prioritet suzbijanje trgovine narkoticima

Jedan od glavnih prioriteta u radu policije u narednoj godini biće suzbijanje krivičnih dela koja se odnose na trgovinu narkoticima, najavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nakon obilaska Policijske stanice Lučani.

"Bez obzira na to što i ove godine imao povećanje broja zaplena i veći broj uhapšenih dilera, interes nam je da jačanjem kriminalističke policije na teritoriji svih policijskih uprava u Srbiji dodatno povećamo količinu oduzetih narkotika. To će biti apsolutni prioritet, jer hoćemo da pokažemo da narkoticima nije mesto u blizini naše dece i u našoj zemlji", naglasio je Stefanović dodajući da očekuje još veće zaplene droga.

Ministar je nakon razgovora sa pripadnicima Policijske stanice Lučani, ukazao da je stanje bezbednosti na teritoriji koju pokriva ova stanica dobro i da nema velikog broja izvršenih krivičnih dela.

Rekao je da na teritoriji Policijske stanice Lučani imamo značajan pad počinjenih krivičnih dela, gotovo za trećinu.

Policijski službenici, prema njegovim rečima, dobro obavljaju svoj posao i građani mogu da budu zadovoljni nivoom rada i aktivnostima policije.

Stefanović je istakao da ljudi mogu da računaju na svakodnevni, dvadesetčetvoročasovni rad policije, koja neće dozvoliti da građani na bilo koji način trpe bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti.

Naglasio je da policijski službenici u svom radu imaju punu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Direktor policije Vladimir Rebić i ja prilikom obilaska policijskih stanica vodimo računa o popunjenosti policijskih uprava novim pripadnicima policije, tamo gde je to potrebno, zatim o nabavci informatičke opreme za upravne poslove koja će pomoći da građani na efikasniji način dođu do svojih dokumenata, ali i o nabaci vozila, uniforme i opreme neophodne za svakodnevni rad policije", zaključio je Stefanović.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 08. dec 2018, 10:49)
anonymous [neregistrovani]

Z

Veoma opasna sfera kriminala sa kojom se treba izboriti kako bi spasili nasu omladinu.

(petak, 07. dec 2018, 20:20)
Mašnica [neregistrovani]

Borba

Svaki gram droge manje na ulici može spasiti jedan život.

(petak, 07. dec 2018, 18:06)
Marina [neregistrovani]

zivot bez droge

Kada bi joj se nacisto stalo na put bilo bi odlicno. Nazalost narkomanija nikako da se iskoreni, ali da se moze koliko toliko stati na put moze.

(petak, 07. dec 2018, 18:05)
Stojan [neregistrovani]

Stefanovic u 2019 prioritet suzbijanje trgovine narkoticima

Borba protiv narkotika, predstavlja najveci izazov jednoga drustva i drzava .Bice uspeh da sto vise dece i mladih odvojimo od ulice i droge to je uspeh jednog drustva veci. Naravno da policija tu pre svega mora imati dominantnu ulogu.

(petak, 07. dec 2018, 18:01)
petar [neregistrovani]

droga

Droga unistava nasu omladinu i buducnost zemlje i najveci prioritet nadalje mora biti suzbijanje trgovine narkoticima.