Poslanici DJB podneli krivične prijave zbog Kopernikusa

Poslanici pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović i Branka Stamenković podneli su krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje za zloupotrebu položaja u kupovini KDS Kopernikus i učinjenu štetu građanima Srbije u iznosu od 180 miliona evra.

Krivična prijava podneta je protiv predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, direktora "Telekoma Srbija" Predraga Ćulibrka i Srđana Milovanovića, vlasnika Kopernikus tehnolodži doo Beograd i sadašnjeg vlasnika televizija Prva TV i O2 TV, navodi se u saopštenju.

Podnosioci krivične prijave navode da je kompanija "Telekom Srbija" krajem oktobra i početkom novembra ove godine kupila privredno društvo Kopernikus tehnolodži d.o.o Beograd za
iznos od 200 miliona evra, iako je vrednost ove firme barem 10 puta manja.

Iznos koji je uplaćen na račun ofšor kompanije "Kopernikus Corporation Cyprus", osnovane u julu 2018. godine na Kipru i čiji je vlasnik upravo Srđan Milovanović, biva odmah potom
iskorišćen za kupovinu televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva TV i TV O2 - u vrednosti od 180 miliona evra, a za potrebe SNS, navodi DJB.

broj komentara 0 pošalji komentar