Deo opozicije: Protest pre protesta

Poslanici dela opozicije koji su u skupštini proveli noć, držeći pres konferencije, poručili su na poslednjoj u nizu da je ovo početak otpora u parlamentu, a da će protest nastaviti sutra na Studentskom trgu.

"Mislim da je nešto krenulo da se dešava. Jedno je bunt u skupštini, a drugo su ulični protesti i građanski bunt protiv nakaradne vlasti. Pridružujemo se protestu sutra kod Filiozofskog fakulteta. To je prirodan nastavak", rekao je novinarima u skupštini Boško Obradović.

Odbacio je tvrdnje da će to biti nasilni protesti, navodeći da se oni upravo bore protiv nasilja.

Obradović je rekao da su poslanici ovim načinom borbe vratili malo časti Domu Narodne skupštine i da su ostavrili jednu "malu pobedu" nad vlašću.

"Ovo je dokaz kako može da izgleda parlamentarni duh i da se čuje drugačije mišljenje. Dok mi govorimo u toku je glasanje i možete se uveriti da poslanici vlasti ne glasaju za sopstvene amandmane što je dokaz da je sve to jedna velika farsa da bi onemogućili opoziciju da govori", rekao je Obradović novinarima.

Prema Obradoviću, poslanici opozicije održali su sedam konferencija za novinare tokom noći.

Poslanik SDS Marko Đurišić rekao je da je "borba protiv nasilja u Srbiji počela, odnosno da se intenzivirala".

Đorđe Vukadinović je naveo da "režimski mediji" pokušavaju da protest opozicije povežu sa Prištinom i da pripišu opoziciji nameru da destabilizuje vlast, a da se oni, kako kaže, bore za pravo da iznesu svoje stavove.

"A, ko je u koaliciji sa Haradinajem znaju svi u društvu, to su (Aleksandar) Vučić i SNS", rekao je Vukadinović. Svoje okupljanje u parlamentu, inače, nazvali su "protestom pre protesta".

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2018, 23:07)
Pele [neregistrovani]

KiM

Ma samo neka protestvuju, to je njihova stvar.

(petak, 07. dec 2018, 20:50)
Krle [neregistrovani]

protest

Bolje bi bilo da misle o onome sto se desava nasem narodu na Kosovu i jednom bar budu solidarni da se resi taj problem,oni protestuju.Sramota!!!

(petak, 07. dec 2018, 13:41)
Sasa [neregistrovani]

Protest

Naravno da svako ima pravo na protest, ali u skladu sa zakonom i bez nasilja, lupanja i palenja.