Savez za Srbiju: Ispitati finansijske transakcije

Savez za Srbiju zatražio je od nadležnih organa da se ispitaju sve finansijske transakcije u kojima su prethodnih dana učestvovali "Telekom", "Kopernikus" i "Antena", jer su učinjene na "netransparentan način i na štetu svih građana Srbije".

"'Telekom'' je kupio Kopernikus za cenu četiri puta veću od realne i kupovina u trenutku kada taj kablovski provajder, prema zvaničnom rešenju antimonopolske komisije, ima samo 2,7 posto učešća u tržištu, predstavlja potez koji podseća na scenario organizovanog kriminala", naveo je Savez u saopštenju.

Savez zahteva jasan odgovor odakle "Srđanu Milovanoviću, navodnom kupcu svih medija koje je posedovala 'Antena', dodatnih 80 miliona evra, jer je njemu od prodaje 'Telekomu' pripalo maksimum 100 miliona".

"Ukoliko se nadležni organi ogluše o preispitivanje ovog, verujemo, skandaloznog pranja novca, poručujemo svim odgovornima da će u budućnosti odgovarati za svoja nedela", ukazao je Savez.

Prema Savezu, jasno je da je u svim ovim kupovinama i prodajama medija reč o organizovanom kriminalu, uz saradnju sa najvišim državnim strukturama, sa jedinim ciljem – "da se Aleksandar Vučić uz pomoć enormnog novca i medijskih obmana što duže održi na vlasti".

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2018, 12:12)
Risto [neregistrovani]

Pucaju

Ovaj Djilas ce se pojede sto nije kupio Kopernikus. Ima da smisli sve i svata.