Azerbejdžan čvrsto pri stavu da ne prizna Kosovo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom za ekonomski razvoj Republike Azerbejdžan Šahinom Mustafajevom. Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, poručio je Mustafajev.

Predsednik Vučić je rekao da se sa radošću seća svoje posete Azerbejdžanu u maju ove godine i poštovanja koje je tada ukazano Srbiji, kao i sadržajnih razgovora sa predsednikom Alijevom, izrazivši nadu da će imati priliku da mu sledeće godine uzvrati gostoprimstvo.

Predsednik Vučić je rekao i ovom prilikom da je zahvalan državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu.

Ministar Mustafajev, koji je i kopredsedavajući Međuvladinoj komisiji za trgovinu i ekonomsku saradnju, čije se peto zasedanje održava u Beogradu, je rekao da Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Dvojica sagovornika istakli su značaj zasedanja Međuvladine komisije, jer ona može da utiče na strukturu ekonomske saradnje i trgovinske razmene, čiji obim za sada ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno u oblasti infrastrukture.

Na sastanku je konstatovano da značajni potencijali za saradnju postoje i u poljoprivredi, energetskom sektoru i turizmu, s posebnim naglaskom na eventualna ulaganja azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja. Razmatrana je i mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво