Azerbejdžan čvrsto pri stavu da ne prizna Kosovo

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom za ekonomski razvoj Republike Azerbejdžan Šahinom Mustafajevom. Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova, poručio je Mustafajev.

Predsednik Vučić je rekao da se sa radošću seća svoje posete Azerbejdžanu u maju ove godine i poštovanja koje je tada ukazano Srbiji, kao i sadržajnih razgovora sa predsednikom Alijevom, izrazivši nadu da će imati priliku da mu sledeće godine uzvrati gostoprimstvo.

Predsednik Vučić je rekao i ovom prilikom da je zahvalan državnom vrhu Azerbejdžana za kontinuiranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo, o čemu svedoči i glasanje u Interpolu.

Ministar Mustafajev, koji je i kopredsedavajući Međuvladinoj komisiji za trgovinu i ekonomsku saradnju, čije se peto zasedanje održava u Beogradu, je rekao da Azerbejdžan čvrsto ostaje pri stavu da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Dvojica sagovornika istakli su značaj zasedanja Međuvladine komisije, jer ona može da utiče na strukturu ekonomske saradnje i trgovinske razmene, čiji obim za sada ne odgovara mogućnostima i ne prati političke odnose, koji su dostigli nivo strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno u oblasti infrastrukture.

Na sastanku je konstatovano da značajni potencijali za saradnju postoje i u poljoprivredi, energetskom sektoru i turizmu, s posebnim naglaskom na eventualna ulaganja azerbejdžanskih investitora u turističke potencijale Srbije, poput banja. Razmatrana je i mogućnost uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Bakua.

broj komentara 9 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2018, 14:18)
Mica [neregistrovani]

prijatelji

Azerbejdžan kao naš iskreni prijatelj prepoznao je da je Srbija nosilac stabilnosti u ovom regionu i nastaviće da nam pruža podršku.

(petak, 07. dec 2018, 13:57)
Milan [neregistrovani]

podrška

Podrska Azerbejdžana u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.

(petak, 07. dec 2018, 13:00)
Djole [neregistrovani]

Dobra vest

Još jedan korak ka konačnoj pobedi, hvala Azerbejdžanu

(petak, 07. dec 2018, 12:24)
nina [neregistrovani]

Srbija

Međusobno podržavanje po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta je na prvom mestu.Verujem da je ovo početak jedan divne saradnje.

(petak, 07. dec 2018, 12:04)
Daliborka [neregistrovani]

Priznanje

Sve pohvale Azerbejdzanu i zahvalnost na podrsci.

(petak, 07. dec 2018, 11:57)
Marija [neregistrovani]

komentar

Drzavni vrh Azerbejdzana shvata u kakvom se problemu nalazimo, i koliko nam je svaka podrska znacajna!

(petak, 07. dec 2018, 11:31)
uros [neregistrovani]

podrška

Zahvaljujemo se na podrsci Azerbejdzana za integritet i suverenitet Srbije kao i protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo clanstvo.Srbija se dosta trudi, dosta zalaze, a posebno za mir i to prepoznaju mnoge zemlje u svetu.

(petak, 07. dec 2018, 11:23)
anonymous [neregistrovani]

To

Veliko hvala Azerbejdzanu.

(petak, 07. dec 2018, 11:22)
Ognjen [neregistrovani]

Azarbejdzan cvrsto pri stavu da ne prizna Kosovo

Mnogim zemljama je slika o Srbiji bila nametnuta i iskrivljena, pre svega manjim zemljama od strane velikih sila, narocito od SAD, sad ali svest se promenila i neke zemlje nas sada cvrsto podrzavaju, veliko im Hvala na tome.