Deo opozicije najavio da će celu noć ostati u Skupštini

Deo opozicije najavio je večeras da će u toku večeri i noći ostati u parlamentu da govore o amandmanima na predložene zakone, jer, kako je rekao šef poslanika DS Goran Ćirić, to im nije omogućeno u skupštinskoj sali.

Nasiljem smo sprečeni da govorimo, rekao je Ćirić novinarima u parlamentu, navodeći da su na svaki pokušaj da govore dobijali opomene. 

"Nećemo odustati. U toku večeri i čitave noći ćemo govoriti o amandmanima. Uspeli su da nas ujedine na ovakav način", dodao je on.

Ćirić je poručio da opozicija ne želi da odustane i da bude ućutkana.

Oni ovu akciju nazivaju "paralelni parlament".

Konferenciji su prisustvovali poslanici DS-a, Dveri, poslanička grupa Pokret za spas Srbije - Nova Srbija, samostalni poslanici.

Đorđe Vukadinović je rekao da tačno godinu dana traje parlamentarna opstrukcija, odnosno "teror većine" koja maltretira javnost i opoziciju podnošenjem "besmislenih amandmana".

"Mislili smo da će prekinuti sa tim. Nema primera u svetu da se tako nešto dešava", rekao je Vukadinović i ocenio da se u prvi mah opozicija nije najbolje snašla.

On je dodao da s druge strane opozicija treba da bude zahvalna zbog svega, jer ih je vlast ujedinila bez obzira na razlike.

"Pitanje je samo da li će parlamenta biti ili ga neće biti", rekao je Vukadinović i dodao da će u nastavku večeri izneti svoje amandmane na predloženi budžet.

Boško Obradović je rekao da je situacija alarmantna i da su na delu "tri vrste nasilja" - verbalno, fizičko i parlamentarno.

"Dozlogrdilo je. Đavo je odneo šalu. Zato smo se ujedinili", rekao je Obradović i optužio predsedavajuće da su im "ukrali" vreme raspravljajući o "lažnim amandmanima".

Rešili smo da ispravimo kičmu, dodao je šef poslanika Dveri i precizirao da su tu svi iz opozicije osim LDP-a, LSV i SRS.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 06. dec 2018, 19:13)
anonymous [neregistrovani]

Dosta vise vi Politicari

Da prestanete da se igrate zivcima ovog naroda ,dojadili ste bre svima.Zeljni ste vladavine i moci na nasoj grbaci.Trebalo bi svi vi da zastupate narodnu volju e ne politicke vase strasti za vlascu.

(četvrtak, 06. dec 2018, 19:02)
Dile [neregistrovani]

I ja da vama kažem!

Opozicija je baš sada izabrala ovu meru,sada kada se borimo da spasimo na K I M ono što su oni zabrljali. Manite se bre corava posla to vam poručujem iz Raške oblasti ili Sandzaka kako ga neki zovu.

(četvrtak, 06. dec 2018, 18:17)
anonymous [neregistrovani]

Sta da vam kazem

Treba se uvek boriti za svoja prava.