Faktor plus: SNS na 53,5 odsto, izlaznost 43 odsto

Kada bi se vanredni parlamentarni izbori održali u nedelju, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila bi 53,5 odsto glasova izašlih birača, rezultati su najnovijeg istraživanja javnog mnjenja agencije "Faktor plus".

Na izbore bi, kada bi se održali u nedelju, izašlo 43 odsto ispitanih, 36 procenata ne bi, a 21 odsto ispitanih ne zna.

Najjači opozicioni blok, Savez za Srbiju (SZS) bi prema istom istraživanju dobio nešto ispod 14 procenata glasova, tačnije 13,9 odsto, navodi se u najnovijem političkom barometru agencije "Faktor plus".

Iznad cenzusa bila bi još samo Socijalistička partija Srbije (SPS) sa devet procenata glasova.

Najbliža cenzusu je Srpska radikalna stranka (SRS) sa četiri procenta podrške, dok su nešto ispod Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića sa po 3,4 odsto.

Najveći procenat građana, 40 odsto, misli da će se izbori održati u redovnom terminu, zajedno sa lokalnim, 2020. godine, dok 29 procenata smatra da će biti 2019. godine.

Takođe najveći broj ispitanih, 43 odsto, smatra da neće biti oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji, 26 odsto smatra da će ih biti i da će kratko trajati, a 19 procenata reklo je da ne zna.

Istraživanje "Faktor plusa" obavljeno je telefonskim putem, na slučajnom uzorku od 1.050 građana sa teritorije Srbije bez Kosova i Metohije, od 3. do 6. decembra ove godine.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2018, 07:34) - Dusan [neregistrovani]

bez naslova

SNS na celu sa Vucicem je ucinio ogromne napore i svojim velikim zalaganjem izvukao Srbiju iz dna na kome je bila i sada ide uzlaznom putanjom sto narod Srbije i prepoznaje i vidi i samim tim daje veliku podrsku koju SNS zasluzuje.

(četvrtak, 06. dec 2018, 18:25) - Olga [neregistrovani]

SNS

Rezultati govore sami za sebe, a bez konkretnog rada se ne moze ni ocekivati bilo kakva podrska naroda. Ocekivano.

(četvrtak, 06. dec 2018, 18:14) - Katarina [neregistrovani]

Faktor plus SNS na 53,5 odsto izlaznost 43 posto

Sasvim zasluzeno da poverenje naroda ima stranka koja vodi racuna o njima, da im omoguci sto kvaliteniji zivot to je SNS. Ostale stranke ce se grcevito boriti da predju cenzus, neke ce nestati sa politicke scene.

(četvrtak, 06. dec 2018, 16:28) - anonymous [neregistrovani]

Sve manje

Koliko god ja ne verovao ovim istrazivanjima,cinjenice pokazuju da bi sve manje i manje ljudi izlazilo na izbore.

(četvrtak, 06. dec 2018, 16:03) - Jovan [neregistrovani]

Jovan

Naporan rad i uspesi su ono što narod ceni. Bravo za SNS.

(četvrtak, 06. dec 2018, 15:40) - anonymous [neregistrovani]

Zorica

Zna se koga narod podrzava one koji su ovu zemlju vratili na noge.

(četvrtak, 06. dec 2018, 15:34) - Nikola [neregistrovani]

Srbija

Ulozeni trud I napor se uvek na kraju isplati I nagradi.U potpunosti podrzavam sadasnju vlast jer kao mlad student nema potrebe da gledam televiziju I slusam nekakva obecanja vec vidim da se gradi ,da se zida da Srbija kako tako napreduje I ide ka boljitku.Sve se to moze vidite ako se gleda realno,dovoljno je da prodjes kroz Beograd I sve ce ti se samo kazati.Svaka cast moja puna podrska.