Novi performans studenata – logor

U podne je ispred menze Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici počeo miran protest studenata sa temom "Logor". Na taj način oni iskazuju protivljenje zbog povećanja taksi na 100 odsto na robu iz Srbije i skreću pažnju međunarodnoj javnosti.

Performans se sastoji iz dva dela. Na zidu srama pisaće želje studenata i ono za šta se zalažu, a zatim će krenuti kolona studenata, što simboliše Srbe koji se kreću ka logoru.

Student Fakulteta tehničkih nauka Miodrag Dančetović rekao je da je tema današnjeg protesta logor.

"To nas čeka ako međunarodna zajednica ne krene da reaguje", rekao je Dančetović.

Poručio je i da nema mesta panici. Ukazuje i da Studentski centar nastoji da poboljša život studenata, kako situacija ne bi uticala na svakodnevicu.

Luka Jovanović, student Filozofskog fakulteta navodi da je se u menzi oseća nestašica hrane.

"Konkretno, što se studenata tiče, hrane je sve manje, veliki broj studenata počeo je da se žali da su obroci 'slabiji', ali opet, izdržljivo je. Nadamo se da će država pronaći mehanizam da nam pomogne. Verujemo u pomoć i očekujemo je", navodi Jovanović.

Na policama trafika mogu se naći nedeljnici i skandinavke, ali ne i dnevna štampa, dok su u trgovinama, kako kažu, poslednje zalihe robe.

Građani navode da se ne oseća nestašica u punoj meri, ali, kako kažu, nedostaju neke namirnica poput mlečnih proizvoda.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 06. dec 2018, 15:42)
anonymous [neregistrovani]

svaka cast

e ovo je prava stvar upravo na tome se zasniva politika SAD i TZV>Kosova, da nas stave u logore i to su vec uradili a drzava nista dobar partner ....