Haradinaj: Kosovska vojska za Irak i Avganistan

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da kosovske bezbednosne snage neće biti transformisane u vojsku radi "zauzimanja" severa Kosova, kako to, prema njegovim rečima, tumači Beograd, već da će njeni pripadnici pomagati miru u Iraku i Avganistanu.

Kako je prenela televizija Kljan Kosova, izjave srpskih zvaničnika da Priština formira vojsku da bi "okupirala" sever Kosova, Haradinaj smatra propagandom i dodaje da za Prištinu "nema razlike između severa i juga Kosova".

Pozvao je pripadnike srpske zajednice da postanu deo bezednosnih snaga Kosova.

"Netačno je da formiramo vojsku za sever. Naša vojska će pomagati u održavanju mira u državama kao što su Irak i Avganistan, a ne radi zauzimanja svoje teritorije na severu", rekao je Haradinaj, preneo je Zeri onlajn.

Prema najavama privremenih prištinskih institucija, parlament će 14. decembra glasati o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ocenio je ranije danas da namera Kosova da trasnsformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešeno vreme, da je suprotna preporukama mnogih NATO članica i da može imati ozbiljne posledice po evroatlantske integracije Prištine.

broj komentara 18 pošalji komentar
(sreda, 05. dec 2018, 21:15)
Stojan [neregistrovani]

Vec vidjeno

Neko finansira i formira novu islamsku vojsku u srcu Balkana. Lici na scenario koji smo imali prilike da gledamo poslednjih godina na bliskom istoku. Na to meni lici, plus etnicki cista islamska "vojska" i jos neka jedinstvena prirodna teritorija jednog "generisanog" naroda. Transormirani teroristi i zlikovci u nekakvu vojsku. Zavrsetak tog scenarija svi znamo i vidimo, unistenje, razaranje i migranti. Treba reagovati preventivno, na vreme, jer sve ovo sto se namece nije niti konstruktivno, jos manje da ima miroljubivi karakter. Pa jos pominjanje i nekih paktova zla. Razmisljam sta ce jos u narednim danima biti na meniju provokatora. Daleko je sve to otislo, predaleko.

(sreda, 05. dec 2018, 19:06)
ljuba [neregistrovani]

Ma lukav si TI

Pa si nasao izgovor zasto ti treba vojska Kosova. Hteo bi pod tim izgovorom da legitimiras osnivanje vojske tzv. drzave Kosove. Pa ko vas treba jos u Avganistanu i Iraku, osim toga tvoji drugari idu tamo u civilnoj odeci dobrovoljno da se bore ali na strani tzv. islamske teroristicke drzave. A ti kao nista ne znas?

(sreda, 05. dec 2018, 19:02)
anonymous [neregistrovani]

Je li to ponestaje zaliha belog na Kosmetu

pa treba da se pošalje ispomoć Al Kaidi i Islamskoj državi!?

(sreda, 05. dec 2018, 18:58)
anonymous [neregistrovani]

Lud

Pa onda je ceo svet lud.Kina ima velike kontigente vojske u raznim misijama sirom sveta.Jedino Rusi ne ucestvuju u ovakvim misijama jer nisu dobili komandne polozaje pa nece da primaju naredjenja od Amerikanaca .O tome se radi.Da smo Busu tada izasli u susret Srbija bi bila bez sankcija i ogranicenja i Kosovo bi odavno bilo resenu i u korist Srbije.Kostunicina zaljubljenost u Putina je sve to odlozila.

(sreda, 05. dec 2018, 18:57)
anonymous [neregistrovani]

Ahahaha

Šta da neće slučajno presvučena OVK da oslobađa Irak i Avganistan? Pa OVK je već odavno tamo ali na strani Al Kaide.

(sreda, 05. dec 2018, 18:23)
anonymous [neregistrovani]

Баш тако

У Авганистан на извориште хероина. Исис има највише терориста баш са Косова. Толико.

(sreda, 05. dec 2018, 18:10)
anonymous [neregistrovani]

Paznja,paznja!

Ni za zivu glavu NATO da ne dozvoli albancima da salju naourozane ljude u Avganistan,pa ima posle da Evropa bude puna ko brod sa heroiinom!Samo ove godine se duplo uvecali sverc heroina u EU,a tek ako albanci umesaju svoje prste,imace EU velike probleme,a tek ako im omoguci viznu liberalizaciju,uf onda ni italijanska nafija im nece biti ni do kolena.

(sreda, 05. dec 2018, 17:18)
anonymous [neregistrovani]

Српски народ: Чиме се луд хвала, тога се паметан стиди!

Сећам се да је 1991, године један наш политичар великодушно нудио Американцима 1,000 српских четника за борбу у Ираку. Нешто се мислим да је Рамуш од прилике на том нивоу свести када мисли да ће разноразни нарко дилери обучени у униформе донети мир и срећу било коме, нарочито напаћеном народу Ирака и Авганистана.

(sreda, 05. dec 2018, 17:17)
anonymous Lala [neregistrovani]

Ta idi ,

Idete vi tamo na ratišta i bez transformacije .

(sreda, 05. dec 2018, 17:17)
anonymous [neregistrovani]

Lud!

Jel ovaj normalan sta izjavljuje. Pravi vojsku da bi svoje drzavljane slao da se bore i umiru u Avganistanu i Iraku. Samo neka nastavi da otkriva svoje planove a mi strpljivo treba da cekamo svoje sanse i da ne budemo neodgovorni vec da ih iskoristimo!