Nikolić: Srbija i Kina nastavljaju da produbljuju saradnju

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa predstavnicima Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine, koji borave u Beogradu radi usaglašavanja Plana bilateralne saradnje sa nadležnim ministarstvima Republike Srbije.

"Zahvalni smo vam na nacrtu Plana bilateralne saradnje o kome ćete danas razgovarati sa predstavnicima naših nadležnih ministarstava. Plan koji usaglašavate je dokaz da Srbija i Kina nastavljaju da produbljuju saradnju u svim sferama, za dobrobit naša dva naroda", rekao je Tomislav Nikolić.

Ukazao je da je vizija predsednika NR Kine Si Đinpinga "Pojas i put" dovela mnoge privrednike u Srbiju koji su direktno omogućili realizaciju velikih projekata, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, poput privatizacije Železare Smederevo i uspostavljanja strateškog partnerstva kompanije Zijin i RTB Bora, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta.

Nakon razgovora sa Nikolićem, delegacija Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine, koju je predvodila Ding Đi, nastavila je u prostorijama Nacionalnog saveta razgovore sa predstavnicima naših nadležnih ministarstava, čije oblasti delovanja su predmet Plana bilateralne saradnje.

broj komentara 0 pošalji komentar