Nastavljena rasprava o amandmanima

Skupština Srbije nastavila je raspravu o amandmanima na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja. Nacrt zakona o poreklu imovine u završnoj je fazi i očekuje se da će javna rasprava o tome biti organizovana u narednih nekoliko meseci, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Poslanici su raspravu u pojedinostima počeli u ponedeljak, ali su za tri dana više polemisali o drugim temama razmenjujući optužbe o tome ko je gde "preleteo", ko u Srbiji čini "Haradinajevu vojsku", ali je bilo reči i o tvitu glumca Sergeja Trifunovića koji je brutalno uvredio predsednicu parlamenta Maju Gojković.

Poslanik Dveri Dragan Vesović rekao je da se on ograđuje od tog tvita i da ga nikada neće podržati.

"To sam uradio i na izjavu kolege Srđana Noga (Dveri), međutim, nije korektno ako se sa ove strane neko ogradi, a sa strane vlasti niko ne reaguje na izjavu kolege poslanika da poslanike opozicije pojede mrak", rekao je Vesović.

Vesović je pitao ministra Malog da li se ograđuje od izjave partijskog kolege "da smo mi albanski opozicionari, Albanci bi to rešili tako da bi nas pojeo mrak".

Poslanik SDS-a Marko Đurišć komentarisao je na početku sednice pisma koja je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio svim penzionerima, rekavši da im je on zapravo uputio pismo zahvalnosti, je im je "oteo penzije za projekte poput Beograda na vodi ili Nacionalnog stadiona".

Radikali su zamerili što je SNS podnela više od 300 amandmana na prvu tačku dnevnog reda zbog čega se neće govoriti o amandmanima na predloženo budžet za 2019.godinu, a reč je, kako su naveli, o najvažnijem zakonu koji usvaja parlament.

Nacrt zakona o poreklu imovine u završnoj fazi

Mali je u Skupštini Srbije rekao da na tom rešenju rade predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i Poreske uprave.

"Zakon je u završnoj fazi pripreme i čim bude završen biće predstavjen javnosti. Organizovaćemo i javnu raspravu kako bi svako zaintresovan mogao da da svoje mišljenje. To očekujem u narednih par meseci", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, cilj vlade je da se napravi sprovodljiv zakon koji će dati mogućnost da se utvrdi poreklo imovine, ali i da se izbegnu bilo kakve zloupotrebe.

Poslanici nisu juče ni pomenuli amandmane na predloženi zakon o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i uglavnom su međusobno polemisali. Poslanici dela opozicije tražili su da se prekine sednica parlamenta, jer u sali tada nije bilo ministra finansija Siniše Malog. 

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 05. dec 2018, 22:29)
Pele [neregistrovani]

Budžet

Nijedan pametan predlog nije došao od strane opozicije.

(sreda, 05. dec 2018, 12:41)
anonymous [neregistrovani]

sv koji su stekli imovinui

Svi oni koji su stekli imovinu ne samo da vrate nego jos da odgovaraju pred sudom za kriminal i odstetu i kamatu za sve do danas sto su neposteno koristili !!!

Zivela Pravda Srbije.

(sreda, 05. dec 2018, 11:53)
Gospodja Ministarka [neregistrovani]

imovina

U redu je da se do sitnih crevaca proveri poreklo imovine, i da se svaka sumnjivo stecena imovina vrati i da se za prisvajanje iste krivicno odgovara!

(sreda, 05. dec 2018, 11:44)
anonymous [neregistrovani]

imovina

Poreklo imovine svi koji su stekli nezakonito morace da vrate.