Arifi smatra da je Mogerini previše emotivna prema Beogradu

Savetnik Ramuša Haradinaja, Avni Arifi, iznenađen je "tolikom angažovanjem" i "emocijama" kojima šefica evropske diplomatije Federika Mogerini "štiti srpske interese".

Avni Arifi je to napisao na svom Tviter nalogu komentarišući pozive Mogerinijeve da Priština ukine mere dodatnog povećanja poreza za 100 odsto na proizvode iz Srbije.

"Voleo bih da su se Mogerinijeva i njen tim mobilisali u primeni Energetskog sporazuma na način na koji su se mobilisali u ukidanju takse od 100 odsto prema Srbiji", napisao je Arifi.

Naveo je da je iznenađen što vidi, kako kaže, toliku dinamiku i emocije u zaštiti srpskih interesa.

"Nažalost, ovaj pristup doveo je do potpunog neuspeha dijaloga", naveo je Arifi.

Arifi je pozvao gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM u ostavci da, kako navodi, "utiču na Srbiju da ne pravi problem Kosovu".

"To bi bilo najbolje. I danas pošto su kod (Aleksandra) Vučića, da traže od njega da zaustavi kampanju koju vodi protiv Kosova", rekao je Arifi za RTK2.

Upitan kada će biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, Arifi, koji predvodi prištinsku delegaciju na tehničkom nivou, kaže da bi voleo da dijalog bude nastavljen, ali i da to, kako je rekao, bude pravi dijalog, a ne kao što je bio do sada.

Na zahtev Federike Mogerini osvrnuo se i Ramuš Haradinaj, rekavši da je uvođenje taksi od 100 odsto "suverena odluka Kosova".

"Služi kao poruka svima da smo budni, svesni da smo sami. Pred lokalnim proizvođačima je 'zlatno doba', koje bi oni trebalo da iskoristi za osnaživanje i održivost na tržištu. Fiskalna reforma, koja ih osnažuje, kao i porez na uvoz iz Srbije i BiH, stvorila im je najbolje okolnosti i uklonila diskriminaciju", naveo je Haradinaj.

Napomenuo je da je jutros prisustvovao Prvoj nacionalnoj konvenciji proizvođača, gde je, kako kaže, ukazao da "Kosovo sada ima više samopouzdanja i da naši proizvođači dobijaju poverenje potrošača na našem i na evropskom tržištu".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво