Tači: Sa SAD koordiniramo korake za sporazum sa Beogradom

Kosovski predsednik Hašim Tači je nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Vašingtonu rekao je da u koordinaciji sa SAD rade na postizanju mirnog sporazuma između Kosova i Srbije.

Hašim Tači je napisao na Tviteru da je Kosovo blagosloveno podrškom SAD.

"Odličan sastanak sa sekretarom Pompeom. Kosovo je blagosloveno što je imalo podršku SAD u svim fazama naše borbe za slobodu i nezavisnost. Sada radimo zajedno, kako bi postigli sveobuhvatni sporazum između Kosova i Srbije za mir i garanciju učlanjenja Kosova u UN, NATO i EU", napisao je Tači, prenosi RTK. 

Tači je pred sastanke koje će održati u Vašingtonu, govorio za medije o važnosti posete i o sadržaju sastanaka koje će imati sa državnim sekretarom Majkom Pompeom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika Trampa, kongresmenima i senatorima.

Tači je istakao da je cilj posete koordinacija sa Amerikancima o poslednjim koracima, pre postizanja sporazuma sa Beogradom.

"Pošto smo u fazi poslednjih koraka mogućnosti postizanja sporazuma, nužno je da budem prisutan u Vašingtonu kako bih sa spoljnim prijateljima Kosova koordinirao postizanje sporazuma", rekao je Tači pred sastanak sa Pompeom i napomenuo da je cilj da sporazum bude "efektivan, primenljiv i da se ostvari veći međunarodni konsenzus".

Takođe je istakao da je u ovo vreme važno da bude konsenzusa i unutar Kosova, koristeći nastali momenat za postizanje sporazuma sa Beogradom.

Tači smatra da će sporazum garantovati "obostrano priznanje između Kosova i Srbije" i članstvo Kosova u NATO, EU i UN.

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 27. nov 2018, 07:12) - gedza [neregistrovani]

@ "Koordinacija"

Aposlutno tacno i jedini moguci put da se sva ova lakrdija sa takozvanom "drzavom kosovo" , zavrsi jednom za svagda.

(utorak, 27. nov 2018, 07:12) - zivko [neregistrovani]

Ne sudite prerano

sacekajte da vidimo sta ce Tramp i Bolton da mu kazu a ne sta taci izjavljuje pre sastanka

(utorak, 27. nov 2018, 01:22) - anonymous [neregistrovani]

drzavu necete dobiti ucjenama...

To bi Pompeo trebao da zna a i Trump. ..

(ponedeljak, 26. nov 2018, 23:02) - anonymous [neregistrovani]

Koordinacija

Ako je tako onda je ovom izjavom svaki dalji razgovor u Briselu besmislen i ovom izjavom su svi dogovori potpisani od strane albanskih političara u Prištini i EU proglašeni nevažećim. Srbija pothitno da proglasi nevažećim sve dogovore i potpisane ugovore jer ih EU i albanska strana ne poštuju i vrati pregovore u UN. Ako se Tači dogovara sa Amerikom onda Srbija mora da se dogovara sa Rusijom, Kinom i ostalim državama koje nisu priznale takozvano Kosovo. KFOR i USA vojska da napuste Kosmet pothitno i da se taj kontigent zameni UN snagama iz država koje nisu priznale Kosovo.

(ponedeljak, 26. nov 2018, 22:57) - anonymous [neregistrovani]

Тачи

То се не зове координација него си отишао да питаш газду шта да радиш.

(ponedeljak, 26. nov 2018, 21:38) - anonymous [neregistrovani]

Ni jedna Imperija nije trajala vjecno pa nece ni americka....

Treba izdrzati,biti mudar i uzdrzan,razuman i odmjeren i cekati da vrijeme prolazi a vrijeme radi za Srbiju i sve one drzave i narode koji prezivljavaju gazenje od strane zapadnih imperijalista.U istoriji je poznato da ni jedna imperija nije trajala vjecno pa nece ni americka i zato treba sve izdrzati do nekih boljih vremena koja ce sigurno doci.Cekalo se 500 godina da protjeramo Turke i docekali smo..
Privremeni okupatori srpskih zemalja su gradili kule i vojne kasarne misleci da nikada odatle nece otici,pa su ipak sve otisle.
A,kada odu Ameri,Albanci ce ponovo zaigrati na kartu bratstva-jedinstva,Bore i Ramiza i kapetana Lesija,medjutim,to im narednog puta nece proci.

(ponedeljak, 26. nov 2018, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Pregovori

Dzaba ti susreti sa Trampom i Pompeom i celim Vasingtonom!!! nema priznavanja Kosova i kraj price!!!