Vučević: Natpisi na Trgu Republike – izraz nervoze

Posle svečanog obeležavanja jubileja 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbiji na novosadskom Trgu republike, osvanuli su natpisi "Trg republike Vojvodine", što je gradonačelnik Miloš Vučević objasnio nervozom "onih koji ne žele da razumeju istorijske odluke".

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da ne sputava nikome pravo da ima politički stav.

"Neka se oni bore na svoj način, mi ćemo se boriti da dovedemo što više investicija u Novi Sad. Razmem nervozu kod onih koji ne žele da razumeju istorijske odluke od pre 100 godina. Prelepljivanje zvaničnih naziva ulica je nekulturno," rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je, takođe, odbacio poređenje koje je napravljeno plakatima koji su se nedavno pojavili u nekoliko mesta u pokrajini, na kojima je pisalo: "Posle 100 godina i Hongkong je rekao doviđenja".

"Novi Sad nije Hongkong, a Vojvodina ne može da se poredi ni sa Katalonijom, jer morate da je stavite u istorijski i pravno-politički kontekst", rekao je Vučević.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво