Vulin: Da li je Evropa u stanju da poštuje svoja pravila?

Ako Evropa nije u stanju da poštuje svoje sporazume, čemu onda Evropa, upitao je ministar odbrane Aleksandar Vulin ukazujući ka kršenje SSP-a i Cefta sporazuma od strane Prištine.

Aleksandar Vulin je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a pozvao na poštovanje Cefta sporazuma i SSP-a ukazujući da je Beograd sve vreme to činio.

"Ono što je do Srbije, uradićemo, ali dosta smo se mi dokazivali Evropi, vreme je da se oni dokažu nama", naveo je Vulin.

Dodao je da postupci albanskih političara na KiM ne mogu da se predvide i da se oni ponašaju kao UČK i zbog toga ponavlja pitanje Evropskoj uniji, da li su u stanju da poštuju spostvena pravila.

Dodaje da se Srbi na Kosmetu bore da izdrže i da će država Srbija uspeti da im pomogne.

Ministar odbrane ističe da je vojska spremna da sprovodi svako naređenje vrhovnog komandanta predsednika Aleksandra Vučića i da zaštiti život Srba na KiM.

"Obezbedili smo sve preduslove, da li ćemo ili nećemo to učiniti, to je pitanje za državno rukovodstvo", rekao je Vulin ukazujući da Aleksandar Vučić svaki dan vodi računa o tome da li je vojska u stanju da učini ono što je potrebno da bi se pomoglo srpskom narodu. 

Novi helikopteri povećavaju sposobnost vojske

Vulin je govorio i o kupovini nove generacije  "Erbasovih" helikoptera H-145.

"'Erbasovi' helikopteri H-145 su u ovom trenutku nešto najsavremenije na svetu u svojoj klasi. Mi smo dobili fabrički prijem u martu, a kada naši piloti budu završili obuku, imaćemo ih. To je nešto što dramatično povećava sposobnost naše vojske", naveo je ministar.

On je kazao da kada Srbija nešto radi, naoružava se i unapređuje, ceo region otvori oči i smatra da je to nešto o čemu može da se razgovara i da to znači i vođenje računa o bezbednosti Srba i svih drugih.

"Mi smo vojno neutralni, vodimo računa o svojoj bezbednosti. U trenutku nevolje, ne možemo da pozovemo nikog drugog osim nas samih. Svi drugi se pozivaju na razne paktove. Mi vodimo računa o sebi. H-145 će znatno povećati sposobnost naše vojske i to je dobro za sve koji žive na prostoru Balkana", naglasio je ministar odbrane. 

Vulin je rekao i da "opozicija nastavlja da napada Državu Srbiju" i pored toga što su napadači na Borka Stefanovića pronađeni za sat vremena i što je pokazano da se u Srbiji poštuje pravo.

Ministar Vulin je dodao da je zanimljivo "da ta ista vlast u vreme kada su ubili Ranka Panića nije rekla ni reč. Kada su Dragan Đilas i svi ostali bili velika vlast, niko ništa nije govorio o ubistvu Ranka Panića i nasilju koje smo u to vreme doživljavali. Ja sam svedok da su prebijali, hapsili i odvodili u zatvore svih tih godina i da niko ništa nije govorio".

Osuđujući napad na Borka Stefanovića ministar Vulin je rekao da je Aleksandar Vučić dao vrlo striktno naređenje – nađite napadača "i našli smo ga jako brzo".

"Neko bi trebalo da se obraduje zbog toga. Nažalost, mi smo videli samo da se napada naša država, da se srpska država pljuje, da se govori o njoj kao o nekakvoj lošoj državi. Aleksandar Vučić, Srpska napredna stranka, ministar Stefanović su uradili sve i u prvom satu su našli onoga ko je počinio takvo gnusno delo", zaključio je ministar Vulin.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво