Sud u Prištini odredio do 30 dana pritvora uhapšenim Srbima

Trojici Srba koji su u petak uhapšeni u Kosovskoj Mitrovici Osnovni sud u Prištini odredio je do 30 dana sudskog pritvora na zahtev tužilaštva, javlja dopisnik RTS-a. Četvrti uhapšeni trebalo bi da bude priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici. Advokat Dejan Vasić kaže da niko od četvorice uhapšenih nije optužen za ubistvo Olivera Ivanovića.

Uhapšeni Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković prebačeni su u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

Oni su dali izjavu sudu samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadno.

Četvrti Srbin koji je takođe uhapšen juče, Aleksandar Ćurić, treba da bude priveden sudu u Kosovskoj Mitrovici jer se tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Tužilac Sulj Hodža rekao je posle današnjeg ročišta da očekuje da uhapšenima bude određen pritvor jer postoji dovoljno dokaza.

Advokati optuženih su reagovali na odluku suda i na navode tužilaštva. Advokat Dejan Vasić je rekao da je ono čime tužilaštvo raspolaže "tanko i neuverljivo". 

"To su najobičniji prepisani medijski izveštaji i ništa drugo", navodi Vasić. 

Advokat Negovan Šaranović dodaje: "Ukoliko se rešenje o određivanju pritvora zasniva na činjeničnom stanju kojim raspolažu tužilaštvo i sud, naše je ubeđenje da ovaj postupak mora biti završen u korist okrivljenih".

Sličnog mišljenja je i njegov kolega Miro Delević.

"Dokazi koje iznosi tužilac nisu dokazi, i nadam se da ćemo to u žalbi da dokažemo. Dokazi ne mogu da budu hipotetički nego samo konkretni", poručuje Delević.

Otpravak rešenja advokatima će biti uručen u ponedeljak kada bi trebalo da bude preveden. Tada počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbe.

U međuvremenu je Dejan Vasić, advokat Dragiše Markovića, rekao da niko od četvorice uhapšenih nije optužen za ubistvo.

Vasić je rekao da je njegov branjenik osumnjičen za odavanje službene tajne i da je uhapšen zato što je viđen da na mestu ubistva Olivera Ivanovića razgovara mobilnim telefonom.

Pritom nije navedeno sa kim je razgovarao i šta je pričao, rekao je Vasić u prostorijama Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici.

"Nečuveno je da se za delo tog intenziteta angažuju tolike policijske snage. Njemu je na teret stavljeno odavanje službene tajne", naveo je Vasić.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво