Đurić zahvalio Mozambiku na podršci Srbiji

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić razgovarao je u Beogradu sa članom Centralnog komiteta i međunarodnim sekretarom Frelimo partije, vladajuće stranke u Mozambiku, Miltonom Valenteom, o mogućnostima produbljivanja saradnje dveju država i stranaka.

Đurić je sagovorniku iz Mozambika izrazio veliku zahvalnost naroda i Srpske napredne stranke zbog podrške te države teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, posebno zahvalivši se zbog jučerašnjeg glasanja protiv članstva samoproglašenog Kosova u Inerpolu, saopštila je SNS.

Kako je istakao, države sa kolonijalnom prošlošću najbolje razumeju važnost insistiranja na poštovanju međunarodnog prava i prava suverenih država na vođenje samostalne politike.

Đurić je sagovorniku predočio da je SNS najveća stranka u Jugoistočnoj Evropi, sa više od 700.000 članova, i sa razgranatom mrežom partnerskih stranaka širom sveta, koja se sve više širi i na afrički kontinent.

Mogućnosti saradnje SNS-a i Frelimo partije su, prema Đurićevim rečima, neiskorišćene, i postoji veliki potencijal za unapređenje odnosa na obostranu korist dveju država i njihovih građana.

Đurić je najavio da će Srbija uskoro predstaviti program stipendiranja stranih studenata, što će svakako biti prilika i za mlade iz Mozambika da studiraju u Srbiji.

Valente: Izvanredni odnosi kao i sa SFRJ

Milton Valente je, kao predstavnik stranke koja je na čelu Mozambika od sticanja nezavisnosti te države, podsetio na izvanredne odnose sa SFRJ, što je, prema njegovim rečima, odlika i današnjih odnosa sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, Mozambik je zemlja u razvoju i veoma je zainteresovana za intenzivniju saradnju sa Srbijom, pre svega, u oblasti ekonomije i obrazovanja.

Mozambik, kako je istakao, pruža odlične prilike za investicije i zajednička ulaganja sa stranim partnerima.

Valente očekuje da će biti moguć i prijem većeg broja sudenata iz Mozambika na univerzitete u Srbiji, čime bi se obnovila bogata tradicija saradnje u oblasti visokog obrazovanja iz vremena nekadašnje Jugoslavije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво