Vulin: Srbija da promeni odnos prema Crnoj Gori i Makedoniji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija treba da promeni odnos prema Crnoj Gori i Makedoniji, jer u tim zemljama nema iskrene sagovornike ni prijatelje, zato što su na Skupštini Interpola podržale ulazak takozvanog Kosova u tu organizaciju.

"Pozivam predsednika Vučića da promeni odnos prema Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji i da im pokaže da se prijateljstvo sa Srbijom mora zaslužiti", smatra ministar Vulin, navodi se u saopštenju.

Navodi da su "Crna Gora i Severna Makedonija na Skupštini Interpola podržale ulazak kosovskih narko-kartela u policijsku organizaciju. Stale su na stranu Kosova svesne da time vređaju Srbiju".

"Ako nisu imali hrabrosti da glasaju protiv, mogli su da se uzdrže i pokažu da im je stalo i do onog što Srbija misli i oseća", komentariše ministar odbrane, Aleksandar Vulin, odluku bivših republika SFRJ da podrže ulazak tzv. Kosova u Interpol.

"Nisu Crna Gora i Severna Makedonija glasale za Kosovo, one su glasale protiv Srbije. Njihovi glasovi nisu promenili odluku Skupštine Interpola, ali treba da promene odnos Srbije prema njima.

Predsednik Vučić u vladama Crne Gore i Severne Makedonije nema iskrene sagovornike, a Srbija nema prijatelje", poručio je Vulin.

Porodice žrtava ogorčene glasanjem Makedonije i Crne Gore

Udruženje porodica "Kosmetske žrtve" ogorčeno je zbog toga što su Makedonija i Crna Gora glasale za članstvo Prištine u Interpolu.

"Makedonci i Crnogorci, vi ste pravoslavci, pitamo vas zašto ste glasali protiv Srbije, a podržali ulazak tzv. OVK Kosovo u Interpol", saopštilo je udruženje.

Pitaju da li su te dve države toliko zadužili Haradinaj, Tači, Veselji, Čeku, pa "Srbiji zabijaju nož u leđa".

"Da li to znači da vi podržavate 'veliku Albaniju', ili ste zaboravili ko je ubijao makedonske policajce u Kumanovu", podseća se u saopštenju.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво