Konstatovane ostavke bivših funkcionera DJB

Odbor za administrativno-budžetska i imunitetsko-mandatna pitanja predložiće Skupštini Srbije da konstatuje prestanak mandata troje bivših poslanika pokreta Dosta je bilo – Dušana Pavlovića, Jasmine Nikolić i Ratka Jankova koji su podneli ostavke na poslanička mesta.

Oni su ranije napustili pokret Dosta je bilo i u Skupštini Srbije formirali poslaničku grupu "Politika mora biti drugačija" zajedno sa bivšim funkcionerima tog pokreta Branislavom Mihajlovićem i Anom Stevanović.

Ipak, Pavlović, Nikolić i Jankov su podneli ostavke na poslanička mesta, a na njihova mesta će sledećih troje kandidata za poslanike na izbornoj listi Pokreta Dosta je bilo.

Nova predsednica Pokreta Dosta je bilo Branka Stamenković rekla je da je vraćanje mandata troje poslanika častan postupak i pozvala druge bivše poslanike tog pokreta koji su zadržali mandat, da učine isto.

Stamenkovićeva je na sednici Administrativnog odbora rekla da je trgovina mandatima široko rasprostranjena, naročito ako se, kako kaže, pogleda aktuelni saziv skupštine.

"To je jedno zlo koje uništava Srbiju i naša demokratija ne može da se razvije, dok pre svega u Narodnoj skupštini ne uvedemo red. Ako ćemo uvoditi red u Srbiju, moramo krenuti od Narodne skupštine, a u skupštini moramo krenuti od preletača", rekla je Stamenkovićeva.

Ukazala je da je zakon takav da oni koji "prelete" mogu da zadrže mandate, ali je apelovala na čast i moral poslanika, kao i na medija da izvrše pritisak da se "sa zlom zadržavanja mandata prestane".

Poslanik SRS-a Milorad Mirčić ocenio je čin podnošenja ostavki kao prijatno iznenađenje.

"Ovo je gest koji u svakom slučaju zaslužuje komentar bez obzira šta mislimo o toj poslaničkoj grupi ili političkoj opciji. Ovo su pojedinci koji su pokazali da poštuju moralna načela", rekao je Mirčić.

Nekadašnji predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ostao je, inače, bez poslaničke grupe u parlamentu, a jedina koja klub nije napustila je Stamenkovićeva.

Pokret Dosta je bilo je imao poslaničku grupu od 16 članova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи