DS: Druga negativna ocena od Evropske komisije za mesec dana

Demokratska stranka saopštila je da je Evropska komisija u izveštaju nabrojala greške u koracima i oklevanja koja Srbiju usporavaju na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. DS je dodao da je to druga negativna ocena stanja u pravosuđu i slobodi medija u poslednjih mesec dana.

"Srbija u ključnim oblastima nije napredovala, život građana nije bolji, reforme nisu brže, nije jača borba protiv korupcije, jedino zahuktala mašinerija lažnih vesti to prenebregava i stvara sliku o blagostanju i sveopštem prosperitetu", naveo je DS u saopštenju.

Ta stranka dodala je da stalno upozorava da ne postoji efikasna antikorupcijska politika i da nije obezbeđen prostor za aktivno učešće građana u borbi protiv korupcije.

"Jedina borbu koju je vlast neprekidno vodila je ona u kojoj su oponenti etiketirani, procesuirani i anatemisani, a građani zastrašivani", naveo je DS.

U saopštenju se dodaje da Srbiju u demokratskim promenama društva nije usporilo postojanje drugačijeg mišljenja, "već sistematsko zatiranje pretpostavki za dijalog, slobodu izražavanja i lično angažovanje pojedinaca".

"Generalno, nepovoljan izveštaj Evropske komisije ocenu upisuje pored imena Aleksandra Vučića, kočničara promena, koji prema nahođenju i političkoj potrebi više mesta i prostora ustupa i osuđenim ratnim zločincima od mislećih ljudi i slobodoumnih građana", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи