SNS i Jedinstvena Rusija: Podizanje odnosa na strateški nivo

Potpredsednik SNS Marko Đurić sastao se sa predsednikom Komisije za međunarodnu saradnju Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Andrejom Klimovim. Na sastanku je pokrenuta inicijativa da se posle susreta predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u januaru 2019. godine organizuje i sastanak SNS i Jedinstvene Rusije na najvišem partijskom nivou.

Klimov je istakao značaj saradnje dveju stranaka, navodeći da je Jedinstvena Rusija spremna da Srpskoj naprednoj stranci ponudi strateško partnerstvo, kakvo u ovome trenutku vladajuća ruska stranka ima samo sa nekoliko partija u svetu, ističe se u saopštenju.

Predstavnici Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije usaglasili su plan razvoja saradnje u 2019. godini i podizanje stranačkih odnosa na strateški nivo.

Sagovornici su konstatovali da Srbija i Rusija, kao i dve vladajuće stranke, dele mnoge zajedničke vrednosti i da postoji veliki potencijal za snaženje i produbljivanje saradnje.

"Građani Srbije i njena vlada uvereni su da je težnja da se očuva i ojača saradnja Srbije i Rusije od obostranog interesa, a ključan podsticaj tome daju i izvanredni odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina", rekao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, Srbija se velikim koracima ekonomski i vojno oporavlja, što potvrđuju i egzaktni podaci o višegodišnjem budžetskom suficitu, rastu bruto domaćeg proizvoda od 4,9 odsto u prvoj polovini ove godine i najveći priliv stranih investicija u regionu, koji je veći nego u sve zemlje regiona zajedno.

Srbija, kako je dodao, zahvaljujući ekonomskom rastu jača i odbrambene kapacitete koje su prethodne vlasti uništile, i nastaviće da ljubomorno čuva svoju vojnu neutralnost.

Đurić je zahvalio Rusiji na doslednoj podršci Srbiji u nastojanjima da odbrani svoje državne i nacionalne interese, ističući da se i dalje najsnažniji pritisci na Srbiji vrše po pitanju Kosova i Metohije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи