Vučić i Skot o saradnji i dijalogu sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine. Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga.

Predsednik Vučić obavestio je ambasadora Skota da je Priština, uvođenjem taksi na robu iz Srbije i BiH, prekršila Sporazum o slobodnoj trgovini u centralnoj Evropi.

Presednik Vučić izrazio je zadovoljstvo zbog povećanja trgovinske razmene između Srbije i SAD, koja iznosi oko 30 odsto u prvih devet meseci, kao i jačanja interesa američkih kompanija za ulaganja u Srbiji, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga.

Predsednik Vučić i ambasador Skot razgovarali su i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se, između ostalog, ogleda i u novčanoj pomoći za sprovođenje reformskih procesa.

Ambasador Skot izjavio je, posle sastanka sa predsednikom Vučićem, da su razgovarali o potrebi hrabrog vođstva u dijalogu sa Prištinom.

"Odličan sastanak sa predsednikom Vučićem tokom kojeg smo razgovarali o potrebi hrabrog vođstva u tekućem dijalogu sa Prištinom u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji", naveo je Skot na svom Tviter nalogu.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво