Zaharova: Rusija ne menja stav o dogovoru Beograda i Prištine

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da bi eventualni "mirovni sporazum" između Beograda i Prištine morao da bude u interesu srpskog naroda.

Marija Zaharova je naglasila da će Moskva nastaviti da se pridržava "relevantne rezolucije Saveta bezbednosti UN" po pitanju Kosova.

"Mi razumemo da su pregovori između dve strane o ovom pitanju u toku. Mi smo u više navrata istakli da formiramo naš stav na osnovu međunarodnog prava. Polazimo od toga da bi rešenja koja bi mogla da budu postignuta po ovom pitanju trebalo da odgovaraju interesima srpskog naroda", rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da Rusija promeni stav o pitanju Kosova.

Tas podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin na kratko razgovarao sa liderom "samoproglašene Republike Kosovo Hašimom Tačijem" na marginama ceremonije povodom stogodišnjice okončanja Prvog svetskog rata, koja je održana u Parizu 11. novembra.

Ruska agencija navodi i da su Putin i Tači razgovarali o pronalaženju kompromisa između Beograda i Prištine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи