SzS: Intervju Brnabićeve za Dojče vele pokazao da Vlada nema politiku

Predsedavajući Savezu za Srbiju (SZS) Dragan Đilas ocenio je da da je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za "Dojče vele" pokazala da Vlada Srbije nema jasnu politiku ni u jednom od ključnih pitanja za Srbiju.

"Premijerka Brnabić suočena sa pitanjima novinara Dojče velea, kada nije mogla da iskoristi omiljenu režimsku laž da su 'za sve krivi Đilas, Jeremić i Obradović', pokazala je da Vlada koju predvodi nema nikakvu politiku i da im je jedini cilj da što duže ostanu na vlasti", navodi se u saopštenju SzS.

Đilas je u pisanoj izjavio naveo da Brnabić nije imala odgovore na pitanja o evropskoj budućnosti Srbije,"osim činjenice da za to članstvo Srbija nije spremna", kao ni zbog čega nema slobede govora u Srbiji i zašto se novinarima koji nisu po volji vlasti nazivaju "stranim plaćenicima" i "izdajnicima".

On je dodao da je "intervju u kojem je neko iz vlasti najzad suočen sa pitanjima koja nisu unapred dogovorena i fingirana, a što je uobičajena praksa u Srbiji, pokazao realnu sliku nesposobne vlasti koja zemlju vodi u beznađe".

"Ovo je još jedan pokazatelj da nema demokratije bez slobodnih medija i profesionalnih novinara. Potrebni su nam ovde u Srbiji", zaključio je Đilas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво