Kuoči: Kfor neće dozvoliti jednostrane poteze

Kfor neće dozvoliti jednostrane poteze koji bi na KiM vodili u eskalaciju sukoba, izjavio je komandant te vojne misije na Kosovu Salvatore Kuoči na sastanku sa gradonačelnikom Kosovske Mitrovice Goranom Rakićem.

Kuoči je dodao da se svi oprečni stavovi moraju rešavati za stolom. 

Prema rečima Rakića, Kfor će ostati jedina priznata vojska na Kosovu i Metohiji koja brine o bezbednosti svih građana.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, Rakić i Kuoči razgovarali su o trenutnoj bezbednosoj situaciji, nastavku direktne saradnje i razmeni informacija u cilju očuvanja mira.

"Za izmenu mandata KBS konsultovati sve zajednice"

Kuoči je izjavio da je veoma važno da se za bilo koju izmenu mandata kosovskih bezbednosnih snaga konsultuju sve zajednice na Kosovu i saveznici NATO-a.

Komandant Kfora je za RTK izjavio da je pozicija NATO-a veoma jasna: "Alijansa podržava razvoj KBS u njenom trenutnom mandatu", navodi se u Unmikovom pregledu štampe.

Kako je naveo, KBS je profesionalna snaga i izvor regionalne stabilnosti, a ukoliko se njen mandat promeni Severnoatalntski savet će razmisliti o nivou angažovanja NATO-a na Kosovu.

Rekao je i da bi u slučaju formiranja kosovske vojske bio razmotren nivo angažovanja Kfora na Kosovu.

"To znači da će 29 članica NATO-a morati da objave budući obim akcija NATO-a na Kosovu", rekao je Kuoči.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи